NIVEN KUNZ

NIVEN KUNZ Groentechef en auteur NIVEN 80/20 en GROENTE! Pas 39 jaar en ruim 14 jaar in het bezit van een Michelinster. Hij is een van de oprichters van Dutch Cuisine en jurylid van o.a. Topchef Academy op RTL 5

Niven Kunz is 39 jaar en bezit ruim 14 jaar een Michelinster. Niven staat voor 80% groenten en 20% vlees of vis. Vlees en vis vullen zijn gerechten aan in plaats van andersom. Koken met groenten geeft hem de meeste voldoening, het brengt kleur, smaak en textuur in zijn gerechten. Voor hem is deze 80/20 filosofie helder én logisch; in zijn keuken gaan groenten altijd voor. Niet alleen omdat hij dit beter vindt, maar vooral omdat hij koken met groenten het allerleukste vindt. Dit plezier vertaalt zich naar het bord, want in 2013 is zijn restaurant NIVEN in Rijswijk door GaultMillau uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. In 2014, 2015, 2016 én 2017 verkozen 500 collega’s NIVEN opnieuw tot Beste Groenterestaurant van Nederland.

‘Ik laat graag zien dat koken met groente in de hoofdrol in plaats van bijrol alles behalve saai is’

Het seizoen en het marktaanbod bepalen zijn menu. Inspiratie haalt hij uit zijn eigen ‘achtertuin’: het Westland, Midden-Delfland en het Groene Hart. Verwacht van deze groentefreak gerechten als kervelwortel met buikspek, peentartaar met coquille, snijboon á la Carbonara en macaron van rode biet, blauwe bes en pure chocolade. Hij is mede-oprichter van Dutch Cuisine, een beweging die de Nederlandse keuken internationaal op de kaart zet. Niven Kunz werkte bij De Librije en De Bokkedoorns en heeft al sinds zijn 24ste een Michelinster. Hij is een van de juryleden van het programma TopChef Academy dat op RTL 5 is uitgezonden. Hij maakte voor McDonald’s een sterrengerecht van Franse frietjes, is verkozen tot Aspergeambassadeur 2017 én lanceerde troeploze groentesappen met 80% groente en 20% fruit.

Na het succes van zijn eerste boek NIVEN 80/20, kon een opvolger niet uitblijven. Dit werd GROENTE! en ook dit boek was erg succesvol. Momenteel werkt Niven aan zijn derde boek dat in 2020 door Kosmos zal worden uitgegeven.

Niven Kunz is van waarde in merk endorsements, als presentator, in radio/TV optredens en als jurylid bij bijvoorbeeld culinaire wedstrijden. Hij is in te huren voor inspiratiesessies, lezingen, workshops en masterclasses en gaat voor jou aan de slag met catering op locatie.

Wil je meer informatie of ben je benieuwd wat Niven Kunz voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Theor.

 

Bekijk ook de andere UMAMI. smaakmakers

Julius Jaspers Marcus Polman

Luc Kusters Naresh Ramdjas